“Maskne”- novi oblik akni nastalih kao posljedica nošenja maski.

“Maskne”- novi oblik akni nastalih kao posljedica nošenja maski.

Znamo da u trenutnoj situaciji ne možemo izbjeći maske, ali možemo smanjiti njihov utjecaj na stanje kože.
–    Maske redovno mijenjajmo – kirurške, pa i perive maske mijenjajmo svaka dva sata.
–    Perive maske neka budu pamučne jer to omogućuje pranje u mašini za pranje veša na najmanje 60°C ili na 95°C.
–    Suhu masku pređite peglom.
Već samo s ovih nekoliko jednostavnih koraka možemo djelomično spriječiti izbijanje akni nastalih kao posljedica nošenja maski.

GOODBYE, “Maskne” s linijom Afrodita Pure Skin Solution!

Akne su jedan od najčešćih problema kože koji se u zadnje vrijeme dodatno proširio, a pojavljuje se u različitim oblicima.

Akne mehanika su vrsta akni nastalih kombinacijom trenja, topline i težine između tkanine maske i kože.

Nošenje maski potiče pojavu akni mehanika i dodatno pogoršava stanje kože.

 

 

Svakako se moramo pobrinuti za vlastito i tuđe zdravlje, ali ne smijemo zaboraviti ni na svoju kožu, jer nošenje maski nosi svoj danak.U masku koja je u izravnom dodiru s kožom, upijaju se znoj i izlučevine žlijezda lojnica, šminka i komadići prljavštine.

Pod maskom se zadržava  izdahnuti zrak, a to stvara vlažnu i topliju mikrosredinu – čime nastaju povoljniji uvjeti za razmnožavanje bakterija.
Za rješavanje problematike nečiste kože sklone aknama koje nastaju i kao posljedica nošenja zaštitnih maski, izuzetno je važna pravilna i dosljedna njega.

 

1 KORAK: Nježno, ali učinkovito čišćenje kože

Neophodno je potrebno svakodnevno čišćenje (jutarnja i večernja primjena) kože AFRODITA CLEAN UP pjenom za čišćenje. Temeljito čisti i odmašćuje kožu, ali je ne isušuje. Smiruje kožu i djeluje blago antiseptički. Izvrsno uklanja i šminku za oči i ne nadražuje ih. Primjerena je za sve tipove osjetljive kože.

http://eapoteka.kps.ba/proizvod/afrodita-clean-up-pjena-za-ciscenje-camomile-200ml-za-sve-tipove-osjetljive-koze/

 2  KORAK: ”Više vlage, molim!” – tonikom povećaj zalihe vlage u koži

Drugi korak obavezne svakodnevne njege je upotreba tonika. PURE SKIN SOLUTION Adstringenti tonik djeluje blago antimikrobno i sužava proširene pore. Vraća koži njenu prirodnu pH vrijednost i vlaži je. Dodatkom vitamina B3 pomaže u smanjivanju pojavljivanja akni, smiruje kožu i ujednačuje ten.

http://eapoteka.kps.ba/proizvod/pure-skin-solution-adstringentni-tonik-190-ml-djeluje-blago-antimikrobno-i-suzava-prosirene-pore-kozi-vraca-njezinu-prirodnu-ph-vrijednost-i-vlazi-je/


3 KORAK: Uklonite odumrle stanice epidermisa i ubrzajte obnovu stanica

Jednom sedmično priuštite sebi piling – preporučujemo upotrebu CLEAN UP Enzimskog pilinga koji napravite nakon čišćenja pjenom i nakon toniziranja kože. On sadrži prirodne aktivne sastojke kao što su enzim papain, vitamin C, ekstrakt tigrove trave i bijelu glinu. Aktivira neinvazivni proces temeljitog prirodnog čišćenja u kojemu enzim papain razgrađuje odumrle stanice epidermisa i uklanja nečistoće zarobljene u porama. Rezultat je ubrzana obnova stanica i odlično očišćena, glatka koža zdravog izgleda.

http://eapoteka.kps.ba/proizvod/afrodita-enzimski-piling-za-dubinsko-ciscenje-koze-100g/


4  KORAK: Njega za svaki dan – lagana tekstura, brzo upijanje i mat učinak

Koža treba njegu svaki dan – od čišćenja, toniziranja, pa do završnog nanošenja njegujućeg proizvoda. Kod nečiste aknama sklone kože, idealan izbor je PURE SKIN SOLUTION Fluid za sužavanje pora. Lagana, brzo upijajuća tekstura čuva vlažnost kože, matira put i sinergijskim djelovanjem adstringentnih sastojaka sužava proširene pore. Dodana salicilna kiselina djeluje keratolitički i čisti začepljene pore, a ekstrakt amazonskog kompleksa uravnotežuje izlučivanje sebuma i vlaži.

http://eapoteka.kps.ba/proizvod/afrodita-pure-skin-solution-fluid-50ml-za-suzavanje-pora/


5  KORAK: PURE SKIN SOLUTION ZnO krema rješava sve probleme

Krema PURE SKIN SOLUTION ZnO (cink) smanjuje hiperaktivnost žlijezda lojnica, smiruje kožu i djeluje blago antibakterijski. Proizvod je pogodan za svakodnevnu lokalnu upotrebu. Kremu u tankom sloju odnosno točkasto nanosimo na problematične dijelove i to na očišćenu, odmašćenu i toniziranu kožu i ostavljamo neka se upije.

http://eapoteka.kps.ba/proizvod/afrodita-acne-krema-zno-30ml-za-masnu-i-necistu-kozu-sklonu-aknama/


NAŠA POSEBNA PONUDA PAKET “AKNE”

http://eapoteka.kps.ba/proizvod/posebna-ponuda-paket-za-masnu-kozu-lica/

 

IZVOR/KOZMETIKA AFRODITA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)