Kako ojačati imunitet i reći STOP Covid-u?!

Kako ojačati imunitet i reći STOP Covid-u?!

Pandemija Covid 19 nam predstavlja niz izazova u svakodnevnom životu. Sada je (više nego ikad) važno imati snažan imuni sistem kako bismo smanjili rizik od bolesti i infekcija.

Bitno je usvojiti zdrave životne navike koje uključuju:

  • Odgovarajuću tjelesnu aktivnost
  • Dovoljno sna
  • Smanjenje stresa
  • Higijenu ruku
  • Dovoljan unos tekućine
  • Uravnoteženu i odgovarajuću prehranu

SAVJETI ZA „PODIZANJE“ IMUNITETA

Unos hrane bogate Vitaminom C (naranča, limun, grejp, brokula, jagode) može utjecati na proizvodnju bijelih krvnih zrnca koja su ključna u borbi protiv infekcija. Jedite svježe voće ili miksajte voće u ukusni sok ili smoothie.

Beta karoten se konvertira u vitamin A kojeg smatramo protuupalnim vitaminom te pomaže antitijelima da reagiraju na toksine (u koje ubrajamo i viruse). Izvori beta karotena su marelice, batat, mrkva, kelj, špinat… Vitamin A je topljiv u mastima tako da je potrebno, radi bolje apsorpcije, unositi i “zdrave”masti. Salata od mladog špinata začinjena maslinovim uljem odličan je primjer spomenute kombinacije.

Vitamin E je također vitamin topljiv u mastima koji povoljno djeluje na imunološki sustav, a dobar izvor su orašasti plodovi, sjemenke, avokado.. Orašasti plodovi mogu biti praktičan i zdrav međuobrok.

Vitamin D pomaže tijelu regulirati odgovor imunološkog sustava, a možemo ga naći u lososu, jajima, jogurtu.. Specifičan je po tome što ga naše tijelo može samo sintetizirati boravkom na suncu. Isplanirajte šetnje barem tri puta sedmično i povećajte svoju razinu vitamina D.

Vitamin B6 je još jedan u nizu boraca važnih za imunološki sustav, a nalazimo ga u piletini, tuni, lososu, slanutku, bananama..

Cink je mineral koji naše tijelo ne proizvodi niti ne skladišti. Možemo ga naći u piletini, puretini, crvenom mesu, mahunarkama. Prijedlog za brzi obrok je šarena salata od piletine, zelene salate, naribane mrkve i kukuruza.

Jogurt sadrži žive kulture (probiotike) koje također pomažu oko stimulacije imunološkog sustava u borbi protiv bolesti. Kombinirajte ga za doručak sa svježim voćem i zobenim pahuljicama.

Češnjak nerijetko izbjegavamo zbog specifičnog mirisa, ali češnjak ima puno pozitivnih strana. On sadrži komponente koje pomažu imunološkom sustavu u borbi protiv mikroba. Nasjeckani češnjak koristite u supama, raznim umacima, sa svježim sirom…

Zeleni čaj je bogat antioksidansima koji povoljno djeluju na imuni sistem. Može se konzumirati topao ili hladan, a posebno je ukusan i djelotvoran u kombinaciji s nasjeckanim đumbirom, medom i limunom.

Pridržavanje smjernica uravnotežene i pravilne prehrane ponekad ljudima predstavlja izazov, i to djelomično zbog modernog načina života, ali i teškog prihvaćanja promjena u prehrambenim navikama. U slučajevima kada se hranom ne dobiva odgovarajuća količina nutrijenata važno je shvatiti bitnu ulogu dodataka prehrani.

Dodacima prehrani je svrha dopuniti uobičajenu prehranu, a predstavljaju koncentrirane izvore hranjivih tvari ili druge tvari prehrambenog ili fiziološkog učinka. Dolaze u oblicima kao što su kapsule, pastile, tablete, pilule i slično, vrećice praha, ampule tekućine, bočice na kapaljku, te ostali slični oblici tekućine i praha.

Covid 19 zarazna je bolest čije širenje se sprečava izbjegavanjem zaraženih osoba i pridržavanjem epidemioloških mjera. Održavanje zdravog imunološkog sustava je ključno kod prevencije infekcija i bolesti. Odabir zdravih životnih navika važno je za jačanje imunološkog sustava.

NAŠA PREPORUKA


SOLGAR VM-75 FORMULA

SOLGAR VM-75 FORMULA tbl a 30, Nagrađivana, potentna, dobro izbalansirana, multivitaminsko mineralna formulacija


IMUNOGLUKAN P4H® KAPSULE

 

IMUNOGLUKAN P4H® KAPSULE a 30, Dodatak prehrani za jačanje imuniteta


SOLGAR BETA GLUKAN – IMUNO KOMPLEKS

SOLGAR BETA GLUKAN – IMUNO KOMPLEKS a 60 kapsula, Dodatak prehrani za jačanje imuniteta


NATURAL WEALTH VITAMIN E-200 I.J.

NATURAL WEALTH VITAMIN E-200 I.J. kapsule a 100, Dodatak prehrani za nadoknadu vitamina E


SOLGAR CINK KELAT 

SOLGAR CINK KELAT tablete a 100, Dodatak prehrani za nadoknadu cinka


ORTHOMOL IMMUN

ORTHOMOL IMMUN vrećice a 30x15g, Dijetetski proizvod za posebne medicinske namjene za osobe sa oslabljenim imunim sistemom


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *